• darkblurbg

Ons pedagogische beleidsplan

Lees ons hele pedagogisch beleidsplan in pdf via onderstaande link.

Pedagogisch beleidsplan in PDF printversie

In dit hoofdstuk zal ik kort vertellen over mijn achtergrond en de reden van het opstarten van Kinderopvang HIP. Vroeger schreef ik in ieder vriendenboekje dat ik graag "kinderjuf" wilde worden. Begon al vroeg met oppassen, maar organiseerde ook leuke playbackshows voor de kinderen in de buurt. Het was wel duidelijk dat ik dol was op de kinderen om mij heen. Het was dan ook niet moeilijk om een keus qua opleiding te maken. Dolgelukkig was ik toen het moment daar was dat ik een diploma op zak had waarmee ik een werkplek in de kinderopvang kon bemachtigen. Na heel veel plezierige jaren begon er toch iets bij mij te knagen. Ik wilde graag verder werken in de kinderopvang, maar het liefst  een bedrijfje voor mijzelf. Eigen regels bepalen, geen last van bezuinigingen en lekker op pad gaan met de kinderen wanneer ik dat wilde.

Zodoende ben ik in 2005 als gastouder gestart. Ik ving kinderen op in onze eigen woning. M'n man Patrick Velthuis stond hier helemaal achter. Dat moest natuurlijk ook wel, want de kinderen maakten ook deel uit van zijn leven. Kwam hij na een drukke werkdag thuis, dan zat het huis nog vol met kinderen. Bleef hij een dagje ziek thuis, dan kwam hij ook niet helemaal tot rust.

Samen hebben we een super tijd gehad met de kleine kinderen om ons heen.

 

Later kreeg wij ook eigen kinderen en deze konden mooi meelopen met het ritme van de andere kinderen. Dit ging een tijdlang erg goed. Tot het moment daar was en onze oudste dochter moeite had met het delen van mama en het delen van het speelgoed. Hierdoor moesten we een hele moeilijke keuze gaan maken. Iedere ouder kiest op zo'n moment voor zijn/haar eigen gezin. Het enige wat je als ouder wilt is je eigen kinderen gelukkig zien. Is dat niet mogelijk in combinatie met het werk dat je doet, dan is die keuze snel gemaakt.

Dus na 10 jaar gewerkt te hebben als gastouder, stopte het hier voor mij.

 

In 2017 zagen we een heel mooi pand in de Spittaalstraat vrij komen, dit was het moment om onze droom na te leven. Een eigen kinderdagverblijf....een wens die uit is gekomen.

Na flink wat uren klussen en alle beleidsstukken en protocollen opstellen, kwam in februari 2017 de goedkeuring van de GGD, we mochten van start.

Al snel stroomde de aanmeldingen van kinderen binnen en konden we op zoek naar geschikt personeel. Dit is gelukt, wat hebben we een fijn team om ons heen. Wat zijn we trots op datgene wat we met elkaar hebben neergezet.

We hopen nog heel veel plezierige jaren door te brengen met Kinderopvang HIP.

 

Voor u ligt het pedagogisch beleidsplan van kinderopvang HIP. Hierin wordt een duidelijke beschrijving gegeven van onze manier van werken. Om te waarborgen dat alle pedagogisch medewerkers middels dezelfde richtlijnen werken is er bij Kinderopvang HIP een pedagogisch beleidsplan opgesteld. Het pedagogisch beleid van kinderopvang HIP is van toepassing op de kinderopvang. Het is geschreven voor alle bij de opvang betrokken partijen; ouders/verzorgers, pedagogisch medewerkers en overige bedrijven en instellingen (zoals GGD en gemeente).

We streven ernaar een pedagogisch beleid te hebben dat dagelijks gebruikt wordt en dat niet in de kast belandt. Vanuit dit plan geven wij vorm en inhoud aan ons handelen naar kinderen en reflecteren we op individueel en gezamenlijk handelen. Mocht u na het lezen van het pedagogisch beleidsplan vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de leidinggevende.

Met vriendelijke groet,

Martine Velthuis

Leidinggevende/eigenaresse Kinderopvang Hip